Marokkaanse inrichting

Marokkaanse inrichting

Is er wel sprake van een Marokkaanse inrichting? Er zijn wel bepaalde kenmerken te noemen van de Marokkaanse cultuur, die je inrichting op een eenvoudige manier Marokkaans kunt maken.
Kleuren zijn heel belangrijk. Vooral blauw, rood en groen doen het erg goed. Blauw is duidelijk prominent aanwezig in de Marokkaans inrichting. Vooral op deuren, ramen en natuurlijk op de luiken. Dat komt omdat de kleur traditioneel gebruikt werd en nog wordt om boze geesten het huis uit te jagen.

Omdat het koken ook een beetje anders gaat dan in Nederland, met andere ingrediënten en recepten, maar ook met andere gebruiksvoorwerpen, kan de keuken niet ontbreken wanneer je het huis op de Marokkaanse manier gaat inrichten.
De Tajine is wel het meest bekend, voor de niet koffiedrinkers tenminste. Het Marokkaanse eten heeft als basis ingrediënt het Couscous. Dit is zo snel gaar dat een pan niet eens nodig is.

Couscous heeft helaas maar weinig smaak. De andere ingrediënten, met name het vlees moeten de smaak leveren, dus worden er veel kruiden en specerijen gebruikt in de Marokkaanse keuken.

Bij de Marokkaanse inrichting wordt de sfeer bepaald door de kleuren, de geuren en de smaken, laat je inspireren door de omgeving. Je zou bijvoorbeeld eens een gesprek over de culturele verschillen met je Marokkaanse buurvrouw kunnen beginnen.

marrokaanse-inrichting

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider