Marokkaans interieur

Marokkaans interieur

Een opvallende en vrolijke interieurstijl is het Marokkaanse interieur. Door de vele felle kleuren, opvallende patroontjes en zachte stoffen is dit interieur een echte eye catcher. Een Marokkaans interieur of Marokkaanse invloeden in het interieur wordt in Nederland steeds populairder.  Lees hieronder hoe ook jij jouw woonkamer een gezellige Marokkaanse stijl kunt geven.

Kleur
Kleur is enorm belangrijk als je gaat voor een Marokkaans interieur. Deze interieurstijl heeft een breed kleurenpalet met de meest veelzijdige kleuren. de meest gebruikte kleuren in een Marokkaans interieur zijn kobaltblauw, turquoise, smaragd-groen, karmijn rood en saffraan. vanaf oudsher wordt kobaltblauw gebruikt voor deuren en ramen omdat deze kleur slechte geesten zou buiten houden. Voor de details en woonaccessoires worden in een Marokkaans interieur vaak metaalkleuren zoals zilver, goud en koper gebruikt. Probeer deze kleuren dus ook in jouw eigen interieur te verwerken.

Details en decoraties
Je kunt de vrolijke kleuren ook goed terug laten komen in mozaïekstenen. De gekleurde mozaïekstenen kun je gebruiken op de muur, op de vloer of op bijvoorbeeld een schaal of pot. Wil je de woonkamer niet helemaal in de Marokkaanse stijl, kies dan voor gekleurde poefjes bij de tafel of voor gekleurde kussens met Marokkaanse patronen op de bank. Ook leuke details zijn een Marokkaanse lamp of een tajine in de woonkamer.

marok

marok1

marok2

marok3

marok4

marok5

marok6

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider