Macramé is de trend van 2014

Macramé is de trend van 2014

Macramé, sommigen kennen het wel andere kennen het niet. In ieder geval het is weer helemaal terug en dé trend van 2014.

Macramé is een handwerktechniek het bestaat uit knopen van draden waardoor het een patroon wordt. De draden worden allemaal met de hand geknoopt. Macramé is ontstaan in de 13e eeuw en het is ontdekt door de Arabieren. Zeelui ontdekte deze handwerktechniek in China en namen het mee naar Spanje waar het zich daarna verspreidde door Europa.

Het meest bekende macramé stuk komt van de Nederlandse designer Marcel Wanders. In 1997 won hij met zijn “Knotted chair” de Rotterdam Design prijs.

Macramé is erg bekend van de armbandjes, die je zelf kan maken. Met de echte meubelen kan je het beter overlaten aan de experts. Met macramé kan je bijna heel je huis inrichten. Je moet er wel van houden, want ten eerste komen ze meestal alleen in het wit of in het beige en het ziet er op een of andere manier best old school uit. Het moet ook bij je design passen, als je een heel modern huis hebt met alleen witte meubels etc. zal wat macramé er misschien een beetje apart uit zien. Tenzij je dat juist wil. Do you!

Je kan overal in huis een macramé meubel plaatsen. Hieronder heb ik een reeks foto’s geplaatst van macramé meubels die het leukst zouden staan in je huis.

Op deze site kan je zelf wat gaan knutselen en je eigen macramé plantenhouder maken.

macrame

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider