Luxe interieur woonkamer

Luxe interieur woonkamer

Het interieur van de woonkamer moet natuurlijk comfortabel zijn. Maar het is ook het visitekaartje van het gezin dat gebruik maakt van die woonkamer. Een woonkamer waarin het hoofd van het gezin ook een werkplek heeft, in de vorm van een bureau met een PC is geen luxe woonkamer. Het kan wel heel praktisch zijn natuurlijk.

Luxe wordt, behalve door zachte kussens en comfort, bepaald door het algemene ontwerp van de woonkamer. Kunststoffen spreken niet van luxe, leer en eikenhout bijvoorbeeld wel. Maar ook roestvrij stalen meubelen met een mooie verzameling losse kussens kunnen een beeld scheppen van luxe en comfort.

Wanneer je ervoor zorgt dat een thema zich steeds weer laat zien, in de meubels, de vloerbedekking maar ook in de keuze van de kleuren, zal er al snel een beeld verschijnen van luxe.

De keuze van de meubelen en de accessoires bepaald het aanzien dat de woonkamer heeft. Klassieke luxe met eiken meubelen en grotere schilderijen aan de muren, hier zien we de woonkamer van een advocaat.

Een meer praktisch ingestelde huisarts heeft hetzelfde verlangen naar luxe, maar zal bij de keuze voor het meubilair eerder iets moderns zoeken. Hier hebben roestvrij staal en leer een plaats. Maar het is goed mogelijk dat beiden een werkplek, of studieplek in de woonkamer willen, omdat ze vaker ook in hun vrije tijd met hun werk bezig zijn.

Als ontwerper moet je overigens het verlangen van de bewoners vervullen en niet je eigen hang naar luxe of je eigen smaak teveel laten meespreken.
Vertaal je eigen beelden naar die van het hele gezin en schep een luxe woonomgeving voor alle leden van dat gezin.

Luxe interieur woonkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider