Lichte gordijnen slaapkamer

Lichte gordijnen slaapkamer

Veel mensen houden van donkere gordijnen in hun slaapkamer, maar lichte gordijnen hebben ook hun voordelen. Lichte gordijnen kunnen je slaapkamer namelijk ook verduisteren als je verduisterende gordijnen neemt. Je hebt dan wel het voordeel van een donkere slaapkamer als je wilt slapen, maar overdag ziet het er lekker licht en fris uit. Als je donkere gordijnen neemt wordt het snel een beetje somber en duister.

Als je lichte gordijnen neemt heb je ook als voordeel dat je je muur eigelijk in alle kleuren kunt verven omdat je dan makkelijk combinaties kunt maken. Met donkere gordijnen is dat juist moeilijker. Bij lichte gordijnen staat een donkerblauwe muur bijvoorbeeld erg mooi. Lichte gordijnen zorgen er ook voor dat je slaapkamer groter lijkt, vooral als je ze ook nog eens goed ophangt. Als je ze wat hoger boven het raam hangt en breder dan het raam zelf is zodat het net past lijkt je raam groter.

Op de afbeeldingen hier onder zie je een paar mooie voorbeelden van slaapkamers met lichte gordijnen. Wit en pastelkleuren in huis zijn nu ook weer helemaal trendy. Vooral lichtroze en lichtblauw zijn heel erg populair. Een donkere houten vloer staat trouwens ook erg mooi bij lichte gordijnen. Eigenlijk hebben lichte gordijnen dus bijna alleen maar voordelen.

licht licht2 licht3 licht4 licht5

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider