Leuke deurknoppen

Leuke deurknoppen

Deurknoppen zijn natuurlijk niet heel bijzonder. Je hebt er op een dag misschien wel een stuk of twintig in je hand. Niet iedereen besteed er evenveel aandacht aan, wat erg jammer is. Er bestaan namelijk super leuke deurknoppen. En de oude deurknoppen kan je ook nog eens gebruiken voor iets anders.

Zullen we eerst beginnen met een kort lesje. Een deurknop en deurkruk zijn bedieningsorganen om een deur te openen en te sluiten. Een deurknop is rond en een deurkruk bestaat uit een horizontale hendel of handvat. De meeste die we tegenkomen in Nederland zijn deurkrukken, en ze zijn meestal zilver.

Deurknoppen komen in veel verschillende ‘varianten’. Je hebt ze met personages, dieren, afbeelding en ga zo maar weer verder. Als je wat plezier in je huis wilt hebben zou ik ergens zo’n leuke deurknop aanschaffen. Nou is het niet nodig om de oude deurknop weg te gooien. Ze zijn namelijk te gebruiken voor een kapstok, een ‘haakje’ voor schilderijen of om je gordijn aan de zijkant te houden.

Om een beeld te scheppen van deze aparte deurknoppen hebben we hieronder een lijstje gemaakt met de allerleukste deurknoppen. Neem eens een kijkje op de site van Etsy, misschien zie je daar de ideale deurknop.

Leuke deurknoppen

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider