Landelijke kleuren verf

Landelijke kleuren verf

Landelijke kleuren verf passen eigenlijk in ieder huis. Of het nu groot, klein, oud of nieuw is. Landelijke kleuren zijn namelijk basiskleuren die overal bij passen. Je kun je interieur dus makkelijk veranderen en steeds nieuwe dingen proberen. Landelijke kleuren verf zijn vooral grijs, bruin, wit en de verschillende tinten die hier bij horen.

Landelijke kleuren verf

Deze kleuren kun je ook makkelijk gebruiken voor je hele huis. Soms kun je beter één muur doen als het een donkere kleur is. De kleur ‘gebroken wit’ of ‘roomwit’ wordt heel erg veel gebruikt bij een landelijk interieur. Deze kleur is net even iets vriendelijker dan het gewone wit. Omdat er een klein beetje geel aan toegevoegd is krijgt je huis een warme uitstraling.

Taupe is een van de landelijke kleuren verf die op dit moment heel erg populair is. Taupe is lichtgrijs en past goed bij wit en bij felle kleuren. Je kunt bij je landelijke interieur dus ook denken aan gezellige kleuren zoals groen en roze. Je kunt bijvoorbeeld mooie plantjes tegen een taupe muur aanzetten. Dat past er goed bij elkaar! Veel mensen denken namelijk dat er alleen maar basiskleuren voorkomen in een landelijk interieur. In grote lijnen in dat ook wel zo, vooral de muren en de grote meubels. Maar juist door al deze basistinten kun je best een paar leuke accessoires gebruiken!

Een zandkleurige muur staat ook prachtig. Het wordt veel minder gebruikt dan wit en grijs, maar het komt steeds meer in de mode. Zandkleur geeft je huis namelijk ook een warme gloed en ook deze kleur kun je prima combineren met andere kleuren.

landelijke kleuren verf

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider