Landelijke interieur ideeën

Landelijke interieur ideeën

Misschien wel de populairste interieurstijl van dit moment is het landelijke interieur. Deze rustige woonstijl met invloeden uit Scandinavië en uit de natuur. Ook jij kan de landelijke stijl in huis halen. Hieronder staan een paar elementen die je veel terug ziet in een landelijke interieur, gebruik deze elementen in jouw woonkamer een voordat je het weet straalt de kamer een landelijke sfeer uit.

Hout
Het allerbelangrijkste element van een landelijk interieur is hout. Het liefst hout met een doorleefde uitstraling of steigerhout. Dit materiaal wordt in de landelijke woonstijl overal in verwerkt. Meubels van steigerhout zijn enorm geliefd, dus verzamel wat pallets en ga aan de slag! Op onze website vind je een DIY voor een tafel van steigerhout maken en nog een artikelen over meubels van steigerhout.

Kleur
In een landelijk interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurtinten. Kleuren als bruin, beige en grijs zijn populair. Ook wit zie je veel terug. Door deze kleuren in huis te halen zorg je al snel voor een landelijke sfeer.

Decoraties
Decoraties zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen, denk bijvoorbeeld aan plaids van bont en kussens van linnen of katoen. Ook zijn planten een goede keuze voor een woonkamer met de landelijke stijl.

landelijk-interieur-advies

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider