Laminaat leggen tips

Laminaat leggen tips

Door de vele opties wordt er vaak gekozen voor een laminaatvloer in huis. Het zijn vloeren die gemakkelijk zelf te leggen zijn, zeker wanneer je van tevoren al weet waar je op moet leggen. Wij hebben een paar laminaat leggen tips opgezocht die je zeker gaan helpen bij het leggen van een nieuwe laminaatvloer

Hoeveel laminaat heb je nodig?

Meet hoeveel laminaat je nodig hebt door de lengte x de breedte van de kamer te nemen en hier 10% bij op te tellen. Je ziet altijd dat je een hoop stukken laminaat aan het versnijden bent en je dus niet precies de oppervlakte van de vloer moet aanschaffen. Laat je in de winkel goed adviseren en oriënteer je alvast op kwantum.nl.

Voorbereiding laminaat leggen

Voor je laminaat gaat leggen op een vloer moet je ervoor zorgen dat de vloer vlak is. Dit gebeurt vaak met een ondervloer, deze zorgt niet alleen voor geluiddemping maar ook voor het vlak maken van de vloer. Zeker als je laminaat gaat leggen over een houten vloer in huis.

Wanneer je laminaat hebt aangeschaft, laat dit de eerste twee dagen acclimatiseren in je huis. Het laminaat moet op kamertemperatuur komen en ook wennen aan de luchtvochtigheid in je huis. Het beste is om alle laminaat pakken open te maken en alvast neer te leggen in de kamer waar het laminaat komt te liggen.

Een paar handigheidjes voor het leggen van je laminaat is een laminaat legsetje, hier zitten sprietjes in voor de zijkanten, een slagblokje waar je tegenaan kunt slaan en een vloerhaak, een metalen haak die je kunt gebruiken voor het aanslaan van het laminaat op lastige plekken zoals onder de radiator.

Waar moet je op letten?

Omdat ieder pak laminaat een andere kleur heeft en je dit niet terug wilt zien in je vloer is het handig om het laminaat van de verschillende pakken te mixen. Dan zie je eventuele kleurverschillen niet terug in het laminaat.

Begin het laminaat met leggen in de linkerhoek van de lange kant, werk zo van links naar rechts of andersom de kamer door. Werk ongeveer 1 cm vanaf de muur omdat laminaat nog „werkt”. Kom je lastige plekken tegen zoals een radiator gebruik dan een profielmal voor het aftekenen van de buizen op het laminaat. Een profielmal zal exact de formaten van de buizen overnemen en zit je niet met gaten in je vloer die je niet kunt dichten. Is de vloer helemaal gelegd, werk deze dan mooi af door een mooie platte of opstaande plint te gebruiken.

3

2

1

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door