Koloniale slaapkamer

Koloniale slaapkamer

Gister verscheen er een artikel op onze website over het koloniale interieur, vanochtend een over de koloniale badkamer. Natuurlijk kan de koloniale stijl ook heel goed gebruikt worden voor de slaapkamer, daarom bij deze ook nog een artikel over hoe jij jouw slaapkamer om kan toveren tot een ruimte met de koloniale stijl.

Kies voor hout
Een van de belangrijkste elementen in een koloniaal interieur is hout. Zonder een grote dosis donker hout is het lastig om de koloniale sfeer te realiseren. Kies daarom bijvoorbeeld voor een bedframe van donker hout, nachtkastjes van hout en in het meest ideale geval ook nog een klein sierlijk bankje achter het bed gemaakt van donker hout. Behalve hout zie je ook vaak materialen zoals riet en canvas terug in deze interieurstijl.

Een ander onmisbaar element in een koloniale slaapkamer zijn planten. Kies qua planten voor tropische exemplaren zoals bijvoorbeeld een kleine palm. Om de perfecte koloniale sfeer te bereiken zet je de planten in grote, ronde plantenbakken.

Qua kleur kun je het beste gaan voor een wittint zoals heel licht beige of crème. Bekijk de afbeeldingen van slaapkamers met een koloniaal thema hieronder voor wat inspiratie voor jouw eigen slaapkamer.

kolon kolon1 kolon2 kolon3 kolon4

Beeld bron: Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider