Koloniaal interieur

Koloniaal interieur

Er zijn bepaalde interieurstijlen die bijna iedereen wel kent en die je in heel veel huizen terug ziet. Denk bijvoorbeeld aan een modern, landelijk of industrieel interieur, deze stijlen zijn erg populair en zeer geliefd. Een stijl die iets minder populair is en die je nog niet heel vaak in het interieur tegenkomt is heet koloniale interieur.

De basis van een koloniaal interieur zijn witte muren en een houten vloer. Het is belangrijk om de muren rustig te houden omdat de meubels in het koloniale interieur ook al opvallend zijn. Qua houtsoort kun je voor de vloer het beste gaan voor walnoot, mahonie of kersen.

Een van de belangrijkste elementen in een koloniaal interieur is hout. Zoals we net al vertelde is de ideale basis voor een koloniaal interieur, maar ook in de rest van de inrichting kom je hout tegen. Hout is in meerdere interieurstijlen een populair materiaal, maar in veel van deze stijlen wordt licht hout of steigerhout gebuikt. In het koloniale interieur wordt er gebruik gemaakt van donkerder hout zoals esdoorn, den en berk.Vaak worden meubels zoals banken en stoelen in een lichte kleur gekozen als contrast met het donkere hout.

Een ander onmisbaar element in een koloniaal interieur zijn grote planten zoals palmen. Deze planten zet je in grote potten midden in de woonkamer, en je mag best meer dan een plant per ruimte gebruiken.

kolo

kolo1

kolo2

kolo3

kolo4

kolo5

 

Bron : Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider