Kleuren kiezen woonkamer

Kleuren kunnen zoveel doen voor een kamer. De kleur van een kamer bepaald grotendeels de sfeer van de kamer. Het is daarom verstandig om eerst goed na te denken voor je met de kwasten en de verfrollers aan de slag gaat. Lees hieronder welke betekenis welke kleur heeft en bepaal zo of een kleur wel of niet bij de kamer die jij in gedachte hebt past. Veel kleuren hebben zowel positieve als negatieve betekenissen.

Rood
Rood is een warme kleur die energie, mannelijkheid, passie, macht en gevaar. Rood is een erg opvallende kleur en daardoor ideaal voor een echte durfal. Het is ook een goede kleur om dingen met te accentueren, denk bijvoorbeeld aan een neutraal interieur met rode accessoires.

Roze
Roze is een echte meidenkleur en daardoor niet echt geschikt voor een gezinskamer. de kleur verwijst naar zachtheid, vrouwelijke onschuld, romantiek en gezondheid. Voor meisjes tussen de 5 en de 10 is roze de ideale kleur voor in de slaapkamer.

Oranje
Oranje is een feestelijke kleur die een stuk minder beangstigend is dan rood. Oranje is een warme kleur die staat voor beweging, warmte, vrolijkheid en levenskracht. Wil je een vrolijke en energieke woning? Kies dan voor oranje op de muur of in de details.

Geel
Geel is de kleur van de zon en daardoor ook de kleur van optimisme en positiviteit. Geel is een opvallende maar vriendelijke kleur en activeert je hersenen. Ook zorgt deze kleur voor creativiteit en vrolijkheid.

Groen
Groen is een hele vredige kleur. Het is de kleur van de natuur, gezondheid, evenwicht en succes. Groen is een hele opvallende kleur, dus hou de rest van de kamer rustig als je voor deze knalkleur kiest.

Blauw
Blauw is een koele, rustige kleur die veel kanten heeft. aan de ene kant is blauw de kleur van trouw, verantwoordelijkheid, wijsheid, loyaliteit en waarheid. Aan de andere kant straalt blauw soms eenzaamheid, afstandelijkheid en kilte uit. Veel mensen vinden blauw de perfecte kleur voor de badkamer.

Paars
Paars is van oudsher een hele chique kleur. Vroeger was paars pigment zo duur dat alleen royalty de kleur kon dragen. Nog steeds straalt deze kleur luxe en kwaliteit uit. Paars is ook de kleur van spiritualiteit en bewustzijn.

Bruin
Bruin is een hele rustige kleur die verwijst naar moeder aarde. De kleur zorgt voor rust en straalt betrouwbaarheid en echtheid uit. Deze warme kleur is stabiel en niet heel opvallend. Bruin is een mooie basis voor de woonkamer. Met gekleurde accessoires kan je zo steeds andere combinaties maken.

Wit
Wit is een hele onschuldige en zuivere kleur. Wit straalt eenvoud uit en kan soms vrij koel overkomen, maar is ook heel verfrissend en open. De keur oogt heel steriel en wordt daarom vaak in ziekenhuizen gebruikt. Wit is een mooie basis voor bijna alle kamers in huis.

Zwart
Zwart is een kleur met twee tegenstrijdige kanten. Aan de ene kant kan zwart heel ernstig en dramatisch overkomen en is het de kleur van de dood. Maar aan de andere kan t is zwart erg klassiek enĀ  straalt zekerheid uit. Een zwarte muur wordt afgeraden omdat dit de kamer een hele donkere uitstraling geeft. Zwarte meubels in een lichter interieur kan echter weer een chique staan.

Grijs
Grijs is een hele neutrale kleur. Het is een simpele kleur die wijsheid, betrouwbaarheid, gedegenheid en duidelijkheid uitstraalt. Grijs is een kleur die zich gemakkelijk laat combineren en is daardoor een goede basis.

 

 

grijs

groen

 

geel

paars

rood

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider