Kleuren in de slaapkamer

Kleuren in de slaapkamer

Het is soms erg moeilijk om te beslissen welke kleur je je slaapkamer wilt gaan verven. Hou je het neutraal of wil je juist een levendige kleurrijke slaapkamer. Allemaal keuzes die je moet maken. Daarom hebben we hieronder verschillende kleurenschema’s die je eventueel zou kunnen toepassen in de slaapkamer.

Rood/wit/zwart: Zwart en wit is een klassiek kleurenschema. Als je rood hieraan toevoegt kan het de kleurencombinatie naar een heel ander niveau brengen. Rood zit vol energie dus het past goed bij deze twee neutrale kleuren.

Neutraal grijs/felle kleur: Neutraal grijs op de muren, het plafond en de grotere accessoires zorgt voor een mooie zachte slaapkamer. Als je hierbij een mooie felle kleur toevoegt brengt het wat leven met zich mee.

Oranje/blauw: Het is erg handig om verder te kijken dan de primaire kleuren als je je slaapkamer wilt gaan inrichten. Een lichte hemelblauw staat bijvoorbeeld prachtig met een donker oranje. Veel patronen maakt de kamer af.

Diepblauw/paars: Een vrouwelijke kleur zoals lavendel paars gaat goed in combinatie met een mannenkleur zoals marineblauw. De reden waarom deze kleuren zo goed bij elkaar passen omdat ze dicht bij elkaar liggen in het kleurenschema.

Blauw/wit: Blauw en wit is in het algemeen al een hele mooie combo die perfect met elkaar samen gaan. Waarom je deze kleuren in een slaapkamer moet hebben omdat het een rustgevend uitnodigend gevoel geeft. Vergeet niet om wat aardse tinten toe te voegen.

red-white-bedroom neutral-grey-pops-of-red Modern-orange-and-blue youthful-blue-and-purple-bedroom cool-blue-and-white

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider