Kleuren combineren woonkamer

Kleuren combineren woonkamer

Er bestaan enorm veel soorten woonkamers met verschillende kleuren, stijlen en materialen. Zelf de kleinste details in het interieur voegen iets toe aan de woonkamer. Een element dat een hele grote invloed heeft op de sfeer en de uitstraling van het interieur is de kleur. Een kleur kan bepalen wat voor gevoel en emoties het interieur bij anderen oproept. Het is dan ook verstandig om goed na te denken over welke kleur je kiest en hoe je deze kleur combineert.

Vaak wordt er gekozen voor een neutrale kleur als basis voor het interieur en wordt een felle kleur gebruikt als detailkleur. Met de basis van het interieur bedoelen we de muren, de vloer en de grootste meubels. De detailkleur vind je terug in details in het interieur zoals kussen, raamkozijnen, gordijnen en kaarsjes. Omgedraaid kan het ook, een felle kleur als basis en een rustige kleur als detailkleur, maar dit komt aanzienlijk minder vaak voor omdat dit al snel druk wordt. Wat ook leuk is, is om voor een  rustige basiskleur te kiezen en meerdere felle kleuren als detailkleur te kiezen.

Bekijk hieronder een paar foto’s van huizen met een neutrale basiskleur en fellere detailkleuren. Welke combinatie vind jij het mooist voor in huis?

kleur

kleur1

kleur2

kleur3

kleur4

 

Bron; Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider