Kleuradvies slaapkamer

Kleuradvies slaapkamer

Een kleur kiezen voor de slaapkamer… Het blijft moeilijk. Want welke kleuren zijn geschikt voor de slaapkamer en welke kleuren kan je beter links laten liggen. En waarom is de ene kleur geschikter dan de andere? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en uitleggen waarom bijvoorbeeld rood niet altijd de juiste keuze is.

Zoals je misschien al weet hebben kleuren een psychologische werking bij de mens. Verschillende kleuren roepen verschillende emoties en gedachtes bij ons op.

Natuurtinten zijn een goede keuze als je een rustige slaapkamer met een warme uitstraling wilt. Van natuurtinten zoals zand, klei, terracotta, grasgroen komen we tot rust en kan je je heerlijk ontspannen.
Er zijn elk jaar wel een paar kleurtrends. het is hartstikke leuk om je kamer in een van deze trendkleuren te schilderen, maar misschien ben je na een jaar de kleur zat en is de slaapkamer een beetje gedateerd. Als je dit wil voorkomen kun je het beste voor neutrale tinten gaan zoals wit, beige, crème en zachte pasteltinten.

Blauwe en paarse kleuren in de slaapkamer zorgen voor een kalm gevoel. Kies wel voor een lichte variant van deze kleuren. Fel paars straalt namelijk geen kalmte uit, lavendel is dan een betere keuze.

voor de mensen die ’s ochtends lastig uit bed komen is een opvallendere kleur in de slaapkamer een goede keuze. Je kunt een muur in een knalkleur verven, maar als je bang bent hier snel op uitgekeken te zijn is een groot schilderij of een mooie poster misschien een beter idee.

Kleuradvies slaapkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider