Kleine plantenpotjes

Kleine plantenpotjes

Eerder vandaag kwam er al een artikel over het gebruik van vetplanten in je interieur online. Met dit artikel gaan we een stapje verder met een leuke DIY. Deze DIY is simpel, je hebt er geen moeilijke producten voor nodig en het duurt ook niet heel lang. Klinkt goed toch?

Op Etsy kwamen we superleuke plantenpotten tegen in mooie kleurtjes voor ongeveer €30 per drie en de verkoper verzendt niet naar Nederland. Maar we kunnen ze natuurlijk ook zelf maken!

Benodigdheden voor 1 plantenpot:
– Een Mason Jar of soortgelijke glazen pot (Xenos)
– Verf  in een kleur naar keuze
– Vetplantje (kies een kleur die leuk combineert met de verf, dit geeft een leuk effect!)
– Potaarde
– Eventueel touw en labels (Hema, Xenos, Ikea..)

Begin met het verven van jouw Mason jar of andere glazen pot. De soort verf die je kiest bepaald wat voor soort finish de pot krijgt. Wanneer de pot helemaal geverfd is aan de buitenkant laat je hem opdrogen. je kutn er ook voor kiezen om nog patroontjes of meerdere kleuren te gebruiken tijdens het verven.
Wanneer de pot droog is vul je hem met de potaarde. In de Etsy webshop heeft de verkoper een gat gemaakt in de deksel, lukt dit je niet dan kan je er ook voor kiezen om de deksel weg te laten. Zet het plantje in de pot en hang het label aan het touwtje. Bind het touw nu om de hals van de pot en klaar is jouw plantenpot.

Deze DIY is ook heel erg leuk om cadeau te geven. Schrijf een lief berichtje of felicitatie op het label voor je hem aan de pot hangt.

Te veel gedoe? Koop dan de Mason Jar plantenpot hier.

Kleine plantenpotjes

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider