Klassieke inrichting woonkamer

Klassieke inrichting woonkamer

De klassieke inrichting wordt nu weer helemaal populair, vooral als je het combineert met en paar nieuwe items. Daardoor ontstaat er een leuke mix van klassieke elementen en de nieuwe woonmode. Je zou bijvoorbeeld klassieke meubels kunnen gebruiken, leren banken en elegante stoelen, in combinatie met nieuwe accessoires.

Op onderstaande afbeelding kun je goed zien hoe dat er uit ziet. Op de eerste afbeelding zie je bijvoorbeeld een klassieke bank met een nieuwe industriƫle lamp. De combinatie valt heel erg op terwijl er wel gebruik gemaakt is van basiskleuren. Dat is juist het leuke.

Bij een klassieke inrichting wordt vaak gebruik gemaakt van basiskleuren en natuurlijke materialen. Het is ook leuk om gewoon een hele grote plant in je huis te zetten. Andere leuke accessoires zijn bergen boeken, een gitaar, een mooie kroonluchter of gewoon hele mooie kunst. Een houten of stenen vloer past ook perfect bij een klassieke inrichting. Je hoeft echt niet altijd een oud huis te hebben om je interieur er klassiek uit te laten zien. Dat kan prima met de kleuren, de inrichting en de leuke accessoires.

Een hoog plafond of veel licht in je huis past wel bij een klassiek interieur. Als dat er niet is, dan is het handig om gebruik te maken van lichte kleuren. Je kunt bijvoorbeeld de muren wit maken. Dan kun je alsnog donkere meubels nemen, maar dan lijkt de kamer al een stuk groter. Een basiskleur die je eigenlijk altijd kunt gebruiken bij een klassieke inrichting, is grijs.

Klassieke inrichting woonkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider