Keuken steigerhout

Keuken steigerhout

Het is je misschien wel opgevallen dat het afgelopen jaar steigerhout super populair geworden is. Niet alleen zijn de tafels en kastjes van steigerhout, ook bedden en keukens zie je steeds vaker met steigerhouten details. Als je graag een keuken van steigerhout wilt, is het handig om eerst even te kijken naar de vloer. Als de vloer ook van hout is, en in bijna de zelfde kleur als de keuken is dat een beetje overdreven. Afwisseling van materialen is wel belangrijk. Het is daarom mooier om bijvoorbeeld een tegelvloer te nemen. Op onderstaande afbeeldingen kun je dit goed zien.

Als je een lichte kleur hout neemt, is het mooi om een donker stenen aanrechtblad te nemen. Op deze manier zie je extra veel contrast. Tussen de soorten steigerhout zit ook nog eens verschil. Sommige houtsoorten zien er nog redelijk nieuw en netjes uit, vooral als je het nog zou lakken. Andere soorten zijn echt ruw en meer ‘gebruikt’. Het is maar net waar je van houdt. Als je liever een nieuwere look wilt, kun je dat goed doorvoeren in de details van de keukens. Zo kun je bijvoorbeeld hele nieuwe glimmende handgrepen kiezen. Bij een oudere en ruwere look is het mooi om ook vintage handgrepen te kiezen.

Een steigerhouten keuken staat vooral mooi in een ouder huis of boerderij. Vaak hebben deze huizen ook andere houten details zoals balken of een oude trap. Het is meestal erg stijlvol om de muur in de keuken wit te houden. Op deze manier komt het hout en het aanrechtblad beter tot zijn recht.

Meubelen van pallets

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider