Japanse inrichting

Japanse inrichting

De oorspronkelijke Japanse woningen werden niet gebouwd om eeuwig te blijven staan. De veel voorkomende aardbevingen maakten dat onmogelijk. De constructie van een antieke Japanse woning is van hout met afscheidingen van rijstpapier of zijde.Daardoor ontstaat een heel aparte inrichting, eenvoudig, functioneel en minimalistisch.

Geen schilderijen aan de muur, maar eenvoudige pentekeningen met landschappen opgebouwd uit maar een paar lijnen. De kleuren zijn al net zo eenvoudig, zwart, met soms wat rood om een nadruk te leggen.

De meubels zullen wat moeilijker worden. Japanners zitten graag, ook tijdens het eten, aan lage tafels op hun knieƫn. Wil je echt een Japanse stijl in huis, dan mag die lage eettafel, met aan paar kussens er omheen, echt niet ontbreken.

De rest van de meubels zouden moeten bestaan uit speciaal gelakte kisten en kasten. Ook hier is tijd een factor zoals wij Europeanen dit niet kennen. Het kan tot een jaar duren voor een kist of kast volgens de regels van de kunst gelakt is. Laag over laag, totdat juist die kleur en glans ontstaat die de maker wenst.

De deuren vervangen voor papieren schermen die schuiven en de ramen voor grote panorama vensters die uitkijken op een tuin in het verlengde van de woning. Eenvoudige witte kiezelstenen met rotsen om een eiland in de oceaan te suggereren, minimalistisch en moeilijk te onderhouden.

japans interieur

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider