Interieur pastoriestijl

Interieur pastoriestijl

Het interieur dat goed bij een pastorie past, lijkt heel erg op de landelijke stijl. Een pastorie is een oude ambtswoning. Daar zitten meestal grote ramen in en de stenen die gebruikt worden hebben vaak een zandkleur. Het is dus mooi veel natuurlijke en lichte materialen te gebruiken bij de inrichting.

Omdat een pastorie meestal authentieke elementen bevat, is het mooi om hier tijdens het inrichten ook rekening mee te houden. Klassieke meubels en accessoires zouden goed passen in deze stijl. Omdat de grote ramen die een ambtswoning vaak heeft, veel licht doorlaten is het mooi om hier gebruik van te maken. Het is dan handig om veel wit te gebruiken. Door de meeste muren wit te laten en de meubels in natuurlijke kleuren te kiezen, lijkt het veel lichter in huis.

Een heerlijk dik en zacht kleed staat erg mooi bij een pastorie inrichting. Vaak liggen er tegels op de vloer waardoor het misschien een beetje koud en koel kan aanvoelen. Het is dan natuurlijk heerlijk om een zacht kleed bij je bank te hebben liggen. Een houten vloer staat ook heel erg mooi in een oud en karakteristiek huis als dit. Klassieke accessoires en accessoires met natuurlijk materiaal staan erg mooi bij een inrichting met basic kleuren en veel licht in huis. Ook antiek staat mooi in een pastorie. Het is natuurlijk ook leuk om al deze stijlen met elkaar te mengen. Landelijke banken met antieke accessoires en natuurlijke materialen als vloer.

pastorie stijl

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider