Interieur landelijk wonen

Interieur landelijk wonen

Bij een landelijk interieur horen vooral natuurlijke materialen en basiskleuren. Je haalt eigenlijk mooie items van buiten naar binnen. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld een krukje die gemaakt is van een boomstam. De vloer die vaak gebruikt wordt bij een landelijk interieur is meestal van ook hout of van steen. Zwart met witte tegels is een patroon dat vaak gezien wordt als je landelijk woont. Dit staat leuk in de keuken of in de gang. Bij boerderijen of landhuizen is dit meestal een mooie binnenkomer in de hal.

Een mooie grote spiegel en een houten schoenenkastje zijn erg handig in een hal, maar ook nog eens stijlvol. Dit is eigenlijk erg leuk als je landelijk woont. Sommige handige dingetjes staan gewoon trendy. Het is dan wel mooi als je al deze items in de zelfde stijl hebt. Een voorbeeld  is steigerhout. Meubels van steigerhout zijn helemaal hip de laatste tijd, en het past bij landelijk wonen. Misschien heb je in een schuurtje achter het huis nog wel een stapel hout over waar iemand een leuk kastje van kan timmeren.

Dieren of dierenvachten zie je meestal ook terug in een landelijk interieur. Een groot schilderij van een dier kan leuk zijn, maar misschien past in jouw huis wel een prachtige koeienvacht. Als je landelijk woont, kun je gebruik maken van grote planten en potten met kruiden. Plantjes in huis staan fris en gezellig. Op deze manier haal je het buitenleven ook weer een beetje naar binnen.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider