inspiratie voor woonkamer

inspiratie voor woonkamer

Bij het (her)inrichten van de woonkamer komen veel dingen kijken. Je moet bedenken wat je in de woonkamer wilt doen, welke woonstijl je het liefst in huis hebt en welke kleuren en meubels je wilt gaan kopen. Het handigste is daarom om voor jezelf als het ware een lijstje af te werken en om vooral veel inspiratie foto’s te bekijken om erachter te komen wat je mooi vindt.

Stel jezelf deze vragen:
– Welke meubels heb ik nog en wil ik graag weer in de woonkamer gebruiken?
– Welke woonstijl spreekt mij het meeste aan? (en passen de meubels die ik heb bij deze woonstijl)
– Welke kleur lijkt mij mooi voor in de woonkamer?
– Welke functies heeft mijn woonkamer? (ontspannen, werkplek, een rustige ruimte of juist een rumoerige familieplek, etc)

Wanneer je een antwoord op deze vraag heb kun je de antwoorden op elkaar gaan afstemmen en kijken wat je nog nodig hebt om jouw ultieme droomkamer te krijgen. Het kan natuurlijk kunnen dat je een groene bank het en de nieuwe woonkamer het liefst rood wilt hebben. Als zulke situaties ontstaan moet je keuzes maken. Kies je voor de bank, en verf je de muur een andere kleur of kies je de rode woonkamer en schaf je een nieuwe bank aan? Kom je er zelf niet helemaal uit, bespreek de vragen dan met familieleden en vrienden.

We sluiten deze post af met een paar mooie woonkamer voorbeelden.

woon

woon1

woon2

woon3

woon4

woon5

woon6

woon7

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider