Inspiratie slaapkamer kleuren

Inspiratie slaapkamer kleuren

Er zijn enorm veel verschillende kleuren verf verkrijgbaar, maar in welke kleur kun je nou het beste de slaapkamer verven? In dit bericht bespreken wij een paar kleuren (allemaal is onmogelijk, zoveel zijn het er) en kijken of deze kleuren geschikt zijn voor in de slaapkamer en wat voor sfeer je ermee creëert.

Blauw
Als je op zoek bent naar een kleur voor in de slaapkamer die ervoor zorgt dat je meer uur per nacht slaapt is blauw de juiste keuze. Uit onderzoek bleek dat mensen met een kamer in deze rustige kleur de meeste uren per nacht slapen.
slkl

Geel
Geel is een opvallende maar vooral ook hele vrolijke kleur. De kleur geel zorgt voor positiviteit in een kamer en bovendien maakt een gele kamer je creatiever.
slkl1

Rood
Voor de slaapkamer is rood een hele opvallende en gewaagde keuze. Rood is de kleur van passie, mannelijkheid, gevaar en van macht. Een rode slaapkamer kan al snel iets te worden, combineer de kleur daarom met wat minder opvallende tinten.
slkl2

Groen
Als je graag een rustgevende slaapkamer wilt hebben die vrede, gezondheid, succes en evenwicht uitstraalt is deze natuurlijke tint de juiste keuze. Lichte kleuren en donkere kleuren groen zijn meer geschikt voor de slaapkamer dan felgroen.
slkl3

Paars
Al van oudsher is paars een kleur die rijkdom, luxe en kwaliteit uitstraalt. Paars is de kleur van de royalty en dus ideaal voor als je de slaapkamer een chique tintje wil geven. Verder is paars ook de kleur van spiritualiteit.
sl4

Roze
Door vele wordt roze gezien als een echte meidenkleur. Roze is een zachte, vriendelijke en romantische kleur die het vooral goed doet in meisjesachtige slaapkamers.
slkl4

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider