Inrichting huizen

Inrichting huizen

Huis inrichten, strikt persoonlijk
Je kan je huis vol zetten met trendy meubelen maar als je de verkeerde koop maakt zal je je er nooit gelukkig in voelen. Om je ’thuis’ te voelen schaf je het best een interieur aan dat bij je past. Dat kan een landelijke inrichting zijn met veel hout en natuurlijke materialen, een moderne strakke met de nadruk op glas, chroom en kunststoffen maar je kan je net zo goed het meest happy voelen in doorleefde meubels van de ruilwinkel of de vlooienmarkt.

Experimenteren en combineren
De leukste inrichtingen ontstaan soms door soms maar gewoon met materialen te experimenteren. Je brengt op die manier je huis tot leven en geeft het persoonlijkheid. Je meubelen en stoffering kunnen goed bij elkaar passen maar zonder karakter is je inrichting te vergelijken met een leuk ingerichte zithoek op de meubelboulevard. Om je thuis te kunnen voelen maak je het best je inrichting uniek, net zoals dat jij uniek bent.

Bij je inrichting spelen ook de muurbekleding en het lichtspel een heel belangrijke rol. Kleine kamers of ruimten met veel blinde muren trek je als het ware open door te werken met 3d muurbekleding. Smalle kamers laat je optisch breder lijken door de meubelen overdwars te plaatsen en in ondiepe ruimten kan een kleurig vloerkleed en het weglaten van de salontafel erg verfrissend werken.

Zonlicht is het mooiste licht wat er is. Het doet je vrolijk stemmen en geeft je energie. Gebruik ook daglichtlampen, deze geven je meubelen een mooie warme kleur. Vermijdt armaturen met witlicht, dit licht doet de kleuren van je interieur verbleken waardoor je huis er kil en ongezellig uit gaat zien.

Inrichting huizen
 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider