Industriële inrichting

Industriële inrichting

Een industrieel interieur is al een tijdje enorm populair. De stijl is ontstaan toen designers bij het omtoveren van oude, slecht onderhouden warenhuizen tot nieuwe winkels en cafés de rauwheid van de gebouwen besloten te behouden.

De industriële stijl klinkt misschien vrij kaal en kil, maar dit is niet het geval. De industriële woonstijl is juist een moderne woonstijl met wat rauwe randjes die ook een hele warme uitstraling kan hebben.
Rauw is een woord die de industriële inrichting perfect beschrijft. Beschadigingen en imperfecties zijn geen probleem in de industriële woonstijl. In tegendeel juist, beschadigde muren en doorleeft hout geeft jouw huis juist een industrieel gevoel.

Populaire materialen in de industriële inrichting zijn metaal, beton, hout, steen en andere ongepolijste natuurlijke materialen. Een muur bedekt met bakstenen tegels of juist een afgebladerde betonnen muur is een leuk detail in deze stijl. Voor accessoires en decoraties worden veel metalen buizen en stangen gebruikt, dit materiaal straalt echt iets industrieels uit.
Qua kleur zijn donkere grijs- en bruintinten een must, maar ook wit is erg geliefd.

Kies voor niet te veel poespas in een industriële inrichting. Hou de inrichting minimalistisch en vooral erg open. Prop niet te veel meubels in een kleine ruimte, dit past niet bij de open, ruimtelijke stijl.
Oude voorwerpen zoals ouderwetse schijnwerpers en lampen zie je veel terug in dit interieur.

Bekijk hieronder de inspiratie afbeeldingen voor een industrieel interieur:

moderne woonkamer industrieel

industrieel-interieur

industriele-decoratie

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider