Industrieel interieur

Industrieel interieur

Voor een industrieel interieur zal staal het basismateriaal gaan vormen. Maar probeer ook te spelen met meubelgroepen.

Vooral heel geschikt voor grote, hoge open ruimtes zoals een studio appartement of een open loft is de industriële stijl in de woninginrichting gebaseerd op de industrie uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Een fabriek was toen een grote open hal, waar diverse machines in geplaatst werden. De inrichting van de woonkamer, of misschien wel van de hele woning, gebaseerd op de industrie, het kan wat kaal en koud aandoen. Maar spelend met kleuren en vooral met licht kan ook een grote huiskamer gezellig worden.

Om het industriële te benadrukken is een gietvloer ideaal en bovendien erg makkelijk schoon te houden. Een gietvloer wordt echter al gauw glad. Je kunt de ruimte inrichten met verschillende zithoeken. Zet niet simpelweg een bankstel in het midden van de kamer, dat zal de lege ruimte juist meer benadrukken.

De verschillende hoeken kun je markeren met vloerkleden en zelfs parket. Laat duidelijke gangen vrij tussen de diverse meubelgroepen. Het rauwe van de fabriekshal kunt u uitdrukken door bijvoorbeeld de kleuren groen en zwart te combineren voor de meubels. Groen en zwart zijn de kleuren van zware industriële machines uit die jaren. Een industriële inrichting is aan te raden wanneer licht van alle kanten de woonkamer binnen kan komen.

moderne woonkamer industrieel

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider