Houten wereldkaart maken DIY

Houten wereldkaart maken DIY

Dat hout niet alleen mooi staat in een landelijke bungalow ergens hoog in de bergen bewijst deze DIY. Dit idee: “een houten wereldkaart maken” kun je zelf thuis en geeft je interieur iets unieks en persoonlijks.

Houten wereldkaart maken

Online zijn ook houten wereldkaarten te koop, maar de prijzen van deze decoraties beginnen bij ongeveer €400. Behoorlijk prijzig, zeker als je weet dat het veel goedkoper kan door de houten wereldkaart zelf te maken. Voor deze DIY heb je een groot stuk mooi hout nodig in een rechthoekige vorm, een groot patroon van een wereldkaart, verf (of Mission Oak Stain als je dat in handen kunt krijgen) en kwasten. Print als eerste dit houten wereldkaart sjabloon uit , pas de grootte aan aan de maat van jouw stuk hout.
Tip: Misschien ook leuk voor op de schutting in de tuin?

Wereldkaart op hout plakken?

Plak vervolgens de kaart op het stuk hout en leg transferpapier tussen het hout en de kaart. Trek nu de lijnen over, als het goed is zie je nu de vorm van de wereldkaart op jouw stuk hout staan. Als de kaart op het hout staat moet je eerst nog het hout voorbereiden voor je kan gaan verven. Dit doe je met speciale hout conditioner en schuurpapier. Als je deze stap overslaat zal de verf niet mooi op het hout blijven zitten.

Nu je hout helemaal klaar is, kan je met de verf aan de slag gaan. Kies een kleine kwast zodat je bij alle kleine hoekjes kan en kleur nu de continenten in. Klaar is jouw unieke wereldkaart op hout!

Wereldkaart voor aan de muur

Zelf niet zo handig, dan kun je vast wel een handige vader, opa of buurman vinden die het leuk vind om dit voor je te maken. En die elke keer als hij langskomt vol trots kan vertellen dat hij die prachtige houten wereldkaart aan de muur heeft gemaakt.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider