Houten voordeuren

Houten voordeuren

De voordeur is een van de belangrijkste dingen van het huis. Hier geeft je eigenlijk een beetje de identiteit en de stijl van je huis mee aan. Daarnaast is het ook nog eens heel erg bepalend voor het straatbeeld. Als veel mensen in je straat een prachtige voordeur hebben, ziet de straat er meteen een stuk beter uit. Omdat de voordeur eigenlijk de identiteit van je huis bepaalt, moet je hier goed over nadenken.

Het is je vast wel opgevallen dat hout de laatste tijd helemaal trendy is. Met hout kun je namelijk heel erg veel kanten op. Het kan heel erg landelijk zijn, maar ook erg chique. Het hangt allemaal af van de kleur, de lak, de houtsoort en natuurlijk de vorm. Een landelijke houten voordeur bestaat soms uit twee delen. Dat is handig als je op de boerderij allemaal dieren hebt lopen die niet naar binnen moeten. Je kunt dan gewoon eventjes de bovenkant openzetten. Ook als je geen boerderij hebt is dat handig, en het staat erg leuk.

Als je liever een nette houten voordeur wilt, kun je kiezen voor een glimmende lak of juist een mooie kleur verf. De deurbel en de deurkruk moeten natuurlijk ook een beetje bij de stijl van de deur passen. Een ronde deurknop wordt vaak gebruikt, maar ook daar zijn veel soorten van. Er zit vaak een brievenbus in de voordeur, maar bij een houten deur is het mooier om dat niet te doen. Vooral als er ook houtsnijwerk op de deur zit. Dan wordt het een erg druk geheel. De brievenbus kan er gewoon handig naast hangen.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider