Houten vloer

Houten vloer

Hout zie je eigenlijk in iedere inrichting. Of het nu meubels, accessoires of andere leuke dingen zijn. Maar hout op de vloer is ook heel erg gaaf! Eigenlijk zitten er alleen maar voordelen aan. Er zijn namelijk ontzettend veel soorten, maten en kleuren waaruit je kunt kiezen. Een Houten vloer gaat ook nog eens heel erg lang mee. Houten vloeren kunnen tientallen jaren mooi blijven en sommige houtsoorten worden alleen maar mooier naarmate ze ouder worden. Een ander voordeel is dat een houten vloer bij ieder interieur past en bij elk huis. Je moet gewoon de goede kleur en een mooie houtsoort kiezen.

Een houten vloer gaat een leven lang mee

De bewerking en de verzorging van de vloer is erg belangrijk als je voor een houten vloer kiest. Het is wel van belang dat je het hout een goede beschermlaag geeft. Je zou hem bijvoorbeeld in de was kunnen zetten, maar je kunt ook kiezen voor een gekleurde laklaag. Het hout raakt op deze manier veel minder snel beschadigd en het blijft langer mooi. Het handige van hout is dat als je genoeg hebt van een bepaalde kleur, dat je het zo kunt schuren. Met een vloerschuurmachine heb je binnen de kortste keren weer een mooie naturel kleurige vloer.

Een houten vloer heeft nog meer voordelen. In de winter voelt een houten vloer minder koud aan en zorgt voor betere isolatie. Niet alleen warmte maar ook het geluid wordt gedempt. Tegenwoordig worden houten vloeren ook gecombineerd met vloerverwarming waardoor je nog meer comfort krijgt. Wat dacht je van een houten vloer in de badkamer?

Houten vloer interieur voorbeelden en inspiratie

Brede planken zijn op dit moment heel erg populair. Een voorbeeld van een brede plankenvloer zie je op de eerste afbeelding hier onder. De brede planken zorgen voor een rustige uitstraling. Dit is een mooie vloer voor een slaapkamer, maar het past eigenlijk overal in huis. Als je voor een donkere vloer kiest, is het mooi om de muren en de meubels licht te maken. Hierdoor krijg je een mooi groot contrast. Wil je toch iets anders? Bekijk dan de opties van bijvoorbeeld een gietvloer.

Welke houten vloer je ook kiest, hij past in elk interieur en elke inrichting!

houten vloer
mooie houten vloer
houten vloer voorbeelden
houten vloer interieur
brede planken vloer
houten vloer inrichting

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider