Hout aan de muur

Hout aan de muur

Hout, je ziet het overal. Vooral houten meubels en houten accessoires zijn erg populair, maar je kunt hout ook op een hele andere manier gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als ‘behang’ voor de muur. Dit wordt vaak gedaan in Zweden, maar ook in Nederland zie je het steeds vaker. Het is bijvoorbeeld erg mooi om in een licht huis, een donkere wand van hout te maken. Het brengt veel gezelligheid en het ziet er vaak erg stijlvol uit. Het handige van een houten muur is dat je de muur steeds weer kunt aanpassen. Je kunt hem bijvoorbeeld schuren zodat hij lichter wordt, of verven zodat de muur bijvoorbeeld wit is.

Als je liever niet een hele houten muur wilt, kun je ook kiezen voor een lambrisering. Dat houdt in dat je de helft van je muur van hout maakt. Dat staat bijvoorbeeld mooi in een keuken of in een slaapkamer. Het maakt de kamer namelijk groter en je kunt de bovenkant van de muur ook nog een andere kleur maken. Een witte kamer met een houten lambrisering staat bijvoorbeeld mooi met een groene muur aan de bovenkant. Je kunt dus super veel combinaties maken. Een muur van hout is makkelijk te realiseren. Je kunt vaak tweedehands partijen hout opkopen en ze zelf aan de muur spijkeren of plakken. Je kunt in een middag je kamer helemaal aanpassen.

Je moet er wel rekening mee houden dat hout kan uitzetten en weer inkrimpen. Daarom moet je van te voren wel goed weten welke soort hout je neemt omdat dit per houtsoort verschilt.

hout hout2 hout3 hout4 hout5 hout6

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider