Hoe verberg je je TV?

Hoe verberg je je TV?

Je kijkt regelmatig tv en je houdt van je favoriete series, maar als de tv uit is hoef je hem niet de hele tijd te zien. Het is een zwart scherm wat toch de hele tijd de aandacht trekt, en dat hoeft niet. Er zijn veel chique manieren om je tv te verbergen als je hem niet aan hebt staan.

Verdraaid

Een tv die je weg kunt draaien is alleen mogelijk als hij niet strak tegen de muur staat. Wil je dat wel, dan kan je de tv op een makkelijk verrijdbaar tv-meubel plaatsen. Het draaien vraagt natuurlijk de nodige ruimte. Je hangt de tv aan een mooie houten plaat die aan alle zijden 2-3 centimeter groter is dan de tv zelf. Je bevestigd het houten paneel zo op de tv-meubel dat deze kan draaien. Op de andere kant van het houten paneel hang je een schilderij. Het schilderij heeft ongeveer dezelfde grootte als de tv. Ben je klaar met tv kijken? Draai het paneel dan om, en zie daar: een schilderij in plaats van een tv.

Schuifschilderij

Een andere oplossing met een schilderij kan makkelijk toegepast worden op een ingebouwde tv. Koop een schilderij wat goed staat in je interieur en die hoger en langer is dan je tv. Hang het schilderij boven je tv met een schuifsysteem waardoor je het schilderij naar beneden kunt schuiven. Kijk je tv? Dan hangt het schilderij er een stukje boven. Stop je met tv kijken? Schuif het schilderij dan via het schuifsysteem naar beneden, berg de afstandsbediening op en er niets meer te zien van je tv. Bijkomend voordeel is dat er niet veel stof bij je tv kan komen.

TV-meubel 2.0

Een speciaal tv-meubel waarin de tv kan wegzakken, zie je tegenwoordig steeds meer. Als je niet beter weet, ziet dit tv-meubel eruit als een dressoirkast. Wat niemand weet, is dat de kast minder diep is als hij eruit ziet. Er is namelijk een dubbele wand. Je kunt spullen opbergen in de lades of in de kastjes tot de wand, die ongeveer in het midden zit qua diepte. In het resterende gedeelte is de tv naar beneden gezakt. Via een afstandsbediening kan je de tv zo weer naar boven toveren. Ook hier geldt het voordeel dat er weinig stof bij de tv kan komen, mits er een plank of afdakje over de tv heen schuift als hij in het meubel gezakt is.

Simpele manier

Een simpele manier is om je tv aan de muur op te hangen en vlak boven je tv een haakje te bevestigen die minimaal 1 centimeter voor je tv uitsteekt. Bevestig onder je tv aan de linker- en de rechterkant een blokje hout of ander materiaal. De blokjes moeten even ver uitsteken als het haakje. Koop een groot canvasschilderij of een grote canvasfoto en hang deze over je tv heen als je klaar bent met kijken. Bij deze optie moet je wel goed oppassen dat je niet met canvasdoek tegen je tv-scherm komt in verband met beschadigingen.

Lees ook: tv en internet vergelijken en smartphone abonnement.

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door