guidesss

Er zijn zoveel interieurstijlen dat het soms niet meer duidelijk is wat welke stijl is en waar de ene stijl ophoudt en de ander doorgaat. In onze Interior Guides vind je alle informatie over een stijl overzichtelijk bij elkaar.

guide1d

#1 Natuurlijke inrichting

De term natuurlijk inrichting kun je heel letterlijk nemen. Een huis of kamer met een natuurlijke inrichting heeft een interieur dat geïnspireerd is op de kleuren, materialen en vormen uit de natuur. Je moet hier natuurlijk niet in doorslaan. Dat de natuurlijke inrichting gebruik maakt van natuurlijke materialen betekent niet dat je een stuk natuursteen van 120 kilo in de woonkamer hoeft neer te zetten, of zoveel planten in de woonkamer hebben dat het wel een jungle lijkt. De natuurlijke woonstijl richt zich op het rustige en het pure van de natuur.

Bekijk de natuurlijke inrichting gids >>

 

industr

#2 Industriële inrichting

De industriële woonstijl is ontstaan tijdens het renoveren van oude panden zoals scholen en fabrieken. Op gegeven moment bedachten de designers dat het misschien wel z’n charme had om de rauwheid en de authenticiteit van de vervallen gebouwen in tact te laten. Niet veel later woonden de eerste mensen in industriële woningen zoals in grote loften in New York.

Bekijk de industriële inrichting gids >>

 

industr

#3 Bohemian inrichting

De bohemian interieurstijl vloeit voort uit de bohemian leefstijl, die staat voor een onbezorgd en ongedwongen leven. Dit zie je dan ook terug in het interieur. De bohemian interieurstijl is ideaal voor mensen die er niet van houden als alles helemaal netjes en geordend is. Een interieur met bohemian invloeden ziet er uitnodigend, gezellig en sfeervol uit.

Bekijk de Bohemian inrichting gids >>

 

#4 Etnische inrichting

In een Afrikaans interieur kan je al je creativiteit kwijt. In tegenstelling tot een modern of minimalistische interieur mag je in deze stijl heel veel kleuren, materialen en vormen combineren. Ook zijn er niet snel te veel decoraties in een ruimte.

Bekijk de Etnische inrichting gids >>

 

#5 Scandinavische inrichting

In een Scandinavisch interieur staan comfort en functie voorop. De kamer moet mooi en fijn zijn, maar het belangrijkste is dat de kamer leefbaar is. De Scandinavische woonstijl stamt af van de minimalistische woonstijl, maar is net wat zachter. Hou jij wel van een zacht en licht interieur, dan kan je Scandinavische inrichting de perfecte match zijn.

Bekijk de Scandinavische inrichting gids >>