Grijs combineren in interieur

Grijs combineren in interieur

Vroeger was bruin dé interieurkleur in Nederland. De laatste tijd lijkt hier verandering in te komen omdat de kleur grijs steeds meer huizen overneemt. Misschien denk je bij grijs al snel aan een saaie kleur, de kleur van grijze muizen. Misschien helpt deze post je dan om je mening bij te stellen, want grijs is juist een hele hippe en trendy kleur in het interieur met enorm veel mogelijkheden.

Je hebt gekozen voor grijs als basiskleur voor de woonkamer, en nu is het moment aangebroken dat je ook een of meerdere detailkleuren wilt gaan kiezen. Allereerst moet je weten dat grijs bijna wel met elke kleur te combineren is, het is een hele gemakkelijke kleur.

Grijs met pastel
Erg populair is de combinatie van een grijs interieur met pastelkleurige decoraties en accessoires. Kleuren als mintgroen, lichtblauw en pastelroze maken de grijze kleur iets frisser en vrolijker. In het Scandinavische interieur is dit al jaren lang een veelgebruikte kleurencombinatie.

Grijs met een opvallende kleur
Natuurlijk kun je grijs ook heel goed met een wat opvallendere kleur in het interieur combineren. Heel bekend is de combinatie van grijs met okergeel of mosterdgeel, deze warm kleur staat prachtig bij het simpele grijs. Maar ook kleuren zoals oranje, blauw en donkergroen doen het goed in combinatie met grijs.

Grijs met grijs
Enorm veel kleuren die tussen wit en zwart liggen noemen we grijs. Er is lichtgrijs, donkergrijs,asgrijs en ga zo maar door. Behalve met een andere kleur kun je grijs ook heel goed met een andere tint grijs combineren.

grijze

grijze1

grijze2

grijze3

grijze4

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider