Gezelligheid creëren in de badkamer

Gezelligheid creëren in de badkamer

Wanneer je aan badkamers denkt is ‘gezellig’ waarschijnlijk niet het eerste woord wat in je op komt. Eigenlijk is dit heel jammer. Er is niets zo fijn als na een lange dag alles letterlijk van je af te laten glijden onder een warme douche of met een boekje in het bad. De sfeer in je badkamer kan daar zeker op een positieve manier aan bijdragen.

gezelligheid badkamer

Maar hoe creëer je nu sfeervolle badkamer? Voordat je begint is het belangrijk om te weten wat voor stijl je de badkamer wilt geven. Hou je van luxe in de badkamer of ga je liever voor een natuurlijke energie? Welke stijl ook bij jou past, met deze tips creëer je gemakkelijk wat gezelligheid in de badkamer!

  • Breng de natuur naar binnen
    Zoals in iedere ruimte in het huis zijn planten een welkome aanvulling. Het zorgt voor een fijne energie, frisse zuurstof en een rustgevende uitstraling. Ook in de badkamer mogen planten zeker niet ontbreken! Zelfs voor de kleine badkamers met weinig daglicht is er genoeg keuze uit kleine, of grote planten die je badkamer een extra zen gevoel geven. Behalve planten is het ook aan te raden om gebruik te maken van natuurlijke materialen. Rieten opbergmandjes, een wasmand van bamboe of houten planken voor je decoratie bijvoorbeeld.
  • Kies voor kleur
    Door een of twee specifieke kleuren in je badkamer terug te laten komen maak je de hele ruimte gemakkelijk tot een geheel. Ga voor een natuurlijke look met mooie donkergroene en bruine elementen, of misschien ga je liever voor een luxe zen-look met paarstinten. Mocht je nu niet meteen met de verfkwast aan de haal willen gaan dan kun je deze kleurelementen gemakkelijk terugbrengen in bijvoorbeeld kaarsen, handdoeken of zelfs je douchegordijn. Ook leuk: zoek eens naar wat leuke tegelstickertjes om je badkamer net dat tikje extra te geven!
    Ga voor goed licht
    Zoals in vele kamers in het huis wordt het kiezen van een goede verlichting vaak over het hoofd gezien. Een simpele IKEA lamp met standaard gloeilamp geeft natuurlijk een totaal ander licht af dan een lamp waar specifiek voor gekozen is. Hetzelfde geld voor de badkamerlamp. Zeker in badkamers waar maar weinig natuurlijk licht naar binnen komt, is het kiezen van de juiste lamp van belang. Ga voor een luxe uitstraling met chique badkamer spots, of haal bijvoorbeeld een toffe spiegellamp in huis.

Maak ook van jouw badkamer een fijne plek. Heb je nog meer tips? We horen ze graag!

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door