Gezellig interieur woonkamer

Gezellig interieur woonkamer

Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je de woonkamer een gezellige en knusse uitstraling kan geven. De uitstraling van een woonkamer hangt af van bijvoorbeeld kleurgebruik, materiaalgebruik en verlichting.

Hele koele, kille tinten moet je proberen te vermijden als je de woonkamer een gezellige sfeer wil geven. Deze kleuren zijn mooi, maar komen al snel afstandelijk over. En dat wil je nou precies niet! Kies voor warme, zachte kleuren. Een mooi voorbeeld van een warme kleur is roodbruin. Sommige warme kleuren laten een ruimte kleiner lijken, dus gebruik in een kleine kamer bijvoorbeeld een warme tint op een muur en houd de rest wit/crème.

Zachte materialen geven een woonkamer een gezellige uitstraling. Denk hierbij aan zachte plaids, kussens of vloerkleden. Ook dierenhuiden (echt of nep) kunnen iets toevoegen aan een gezellige woonkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schapenwollen huid ter decoratie over de bank.
Als je graag glanzende, rechte en minimalistische meubels wil, kun je deze het beste met mate gebruiken in de woonkamer. Deze meubels hebben een wat kille uitstraling en zijn dus niet ideaal voor een gezellige inrichting.

Voor een gezellige sfeer in de woonkamer kun je het best kiezen voor gedempt licht. Maak bijvoorbeeld gebruik van een paar leuke kaarsen op tafel als lichtbron. Of hang gezellig decoratielampjes op in plaats van een lamp met een heel fel wit licht.

Gezellig interieur woonkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider