Gewelfde plafonds

Gewelfde plafonds

Een gewelfd plafond is al eeuwen lang een populaire bouwkundige element. Het ontwerp is natuurlijk wel veranderd door de tijd heen. Vroeger werd het gebruikt voor sier en complexiteit. Nu, in het moderne interieur is het veel simpeler geworden. Ze maken gebruik van simpele, strakke lijnen en minder ingewikkelde stijlen. Gewelfde plafonds zijn erg veelzijdig en kunnen gebruikt worden in elk soort interieur. Denk aan modern, rustiek, traditioneel of industrieel.

Nevis-Pool-and-Garden-Pavilion-Vaulted-CeilingThe-Old-Mechanics-Insitute-Hall-ceilingEr zijn verschillende soorten gewelven, de eenvoudigste van allemaal is het tongewelf deze lijkt op een continue boog. Andere soort typen zijn koepels, rib gewelven en ventilator gewelven. Het originele ontwerp is aangepast aan de moderne interieurs en vandaag de dag zien we veel aanpassingen op het originele gewelfde plafond.

bedroom-with-vaulted-ceiling ceiling-covered-wood lavender-bedroom-accents-vauted-ceilingGewelfde plafonds geven vaak een ruimte een meer uitnodigende en gezellige sfeer. Ze zijn niet bijzonder hoog en, omdat ze ondersteunende balken hebben, geven ze ons de mogelijkheid om deze functie te benutten. De balken worden soms geschilderd in dezelfde kleur als het plafond, maar soms in een hele andere kleur zodat het opvalt.

modern-house-featuring-a-vaulted-ceiling modern-wood-vaulted-ceiling Vaulted-Ceiling-BedroomsEen gewelfd plafond is een meer verfijnd en opvallend alternatief voor andere soorten ontwerpen en het geeft vaak een ruimte een mooie look. Het is één van die eenvoudige elementen die de hele inrichting van een kamer kan veranderen zonder te veel moeite te doen.

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider