Geverfde vazen

Geverfde vazen

Om je huis op te vrolijken heb je ten eerste echt niet zo veel geld nodig, en al helemaal niet veel dingen. We gaan hier uitleggen hoe je je huis wat gezelliger kan maken met zelf geverfde vazen.

Wat heb je hiervoor nodig? Een glazen vaas (dit kan ook een fles of pot zijn), een mengbakje, witte lakverf en acrylverf (in de kleur die je zelf wilt).

Het is heel erg makkelijk om te doen, je mengt eerst 2 à 3 druppels acrylverf met de witte lakverf. Zorg er wel voor dat de vaas eerst goed ontvet is en droog is daarna anders pakt de verf niet goed en dan krijg je een heel raar eindresultaat. Als je je vaas helemaal wilt verven kan je de verf (niet teveel) in je vaas schenken en deze dan met de hand rond draaien totdat de vaas helemaal bedekt is met de verf. Als je je vaas alleen aan de onderkant wilt hebben met verf, dus de bovenkant gewoon transparant, dan moet je er voor zorgen dat de verf echt alleen in het midden valt. Als je vaas een dunne hals heeft kan je het met een grote spuit doen zodat je de randen niet raakt. En hier zorg je er ook voor dat je de vaas alle kanten op draait zodat de verf precies zit waar jij wilt.

Als je je vazen wilt vullen met echte bloemen moet je er wel eerst een glazen of plastic buisje in doen, want als je er regelrecht water in schenkt lost de verf op. Laat ze een paar uur of een dag drogen en ze zijn daarna helemaal klaar voor gebruik.

Nu je weet hoe het moet kan je zelf aan de slag, hieronder hebben we een paar leuke voorbeelden gevonden. Succes!

geverfde vazen

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider