Gele woonkamer

Gele woonkamer

Geel is een kleur die je niet vaak terug ziet in het interieur. Zonde, want geel is een hele vrolijke en gezellige kleur. De kleur staat voor creativiteit, positiviteit en vrolijkheid. Dat klinkt niet verkeerd voor in de woonkamer toch?

Er bestaan heel veel verschillende tinten geel. Bij de kleur geel denken mensen vaak meteen aan de zonnige zomerse kleur, maar er bestaan zoveel meer kleuren geel. Okergeel, mosterdgeel en pastelgeel zijn een paar voorbeelden van andere tinten geel. De verschillende kleuren zorgen ook allemaal voor een bepaalde sfeer in het interieur. Pastelgeel oogt heel fris en  zacht, terwijl okergeel juist heel warm en knus oogt.

Een reden waarom geel misschien niet zo vaak wordt gebruikt in het interieur is omdat velen de kleur moeilijk te combineren vinden. Op het gebied van interieur wordt geel heel vaak gecombineerd met de kleur grijs. In de meeste gevallen is grijs de basiskleur en wordt geel gebruikt voor details zoals kussens, kaarsen en vaasjes. Andere kleuren die mooi zijn in combinatie met geel zijn de basiskleuren wit, bruin en zwart. Wil je voor iets opvallendst gaan, kies dan voor de kleurencombinatie geel en blauw.

Bekijk hieronder de verschillende gele woonkamer voor meer inspiratie.

bank7 geel geel1 geel2 geel3 geel4 geel6

 

Bron: Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider