Gekleurde waxinelichtjes

Gekleurde waxinelichtjes

Niks geeft zo’n winters gevoel als de kaarsjes op tafel. Het leukste is natuurlijk om deze kaarsjes zelf een beetje op te knappen met een leuke DIY. Met deze DIY bewijzen we maar weer eens dat zelf dingen maken of pimpen helemaal niet zo moeilijk en duur is. Met een paar benodigdheden een en nog geen half uur van je tijd heb je binnen een handomdraai een stel gepersonaliseerde kaarsjes.

Benodigdheden:
– Een zak waxinelichtjes
– Washi tape
– Schaar

That’s it!

Washi tape is eigenlijk een soort plakband, vaak papier-achtig, met leuke printjes en kleurtjes. Op het gebied van DIY en knutselen is washi tape een enorme trend en het is dan ook in veel winkels te krijgen. Onder andere de Hema, Wibra en Action hebben voor een laag prijsjes rolletjes tape met leuke printjes te koop. Er is ook washi tape van een stoffen materiaal te koop, ook deze kan gebruikt worden voor de DIY.  Zoek een paar rolletjes van dit tape uit in de kleuren of patronen die jou aanspreken en we kunnen aan de slag gaan.

Het principe is heel simpel. Je pakt een waxine lichtje en plakt het tape om de zilveren buitenkant heen. In het ideale geval is het tape even breed als de zilveren rand, maar dit zal vaak niet het geval zijn. Wanneer het tape een stukje uitsteekt kan je het beste knipjes onderaan in het tape maken en zo de overige stukjes tape onder het waxinelichtje vouwen.

Ze de waxinelichtjes nu in een doorzichtig theelichtje en jouw bijzettafel is klaar voor het kaarsenseizoen!

washi

washi1

washi2

washi3

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider