Gedroogde bloemen in huis

Gedroogde bloemen in huis

Het hele jaar door kun je prachtige bloemen in je huis hangen of neerzetten. Het is winter, dus je denkt dan misschien niet zo snel aan bloemen maar het kan juist prima! Je kunt namelijk heel erg veel kanten op met gedroogde bloemen. Gedroogde bloemen behouden grotendeels de kleur die ze hebben als ze bloeien, dus ook in de winter zijn ze kleurrijk. Sommige bloemen of planten zijn juist ook erg mooi als ze uitgebloed en daarna gedroogd zijn. Een voorbeeld daarvan is de papaver, ook wel klaproos genoemd.

Het is echt de moeite waard om de bloemen die je in de zomer en in de lente ziet even te drogen. Veel bloemen kun je gewoon laten staan, of gewoon ophangen. Andere bloemen kun je beter tussen een dik boek doen zodat ze plat blijven. De platte bloemen kun je als ze helemaal gedroogd zijn het beste in een fotolijst bewaren. Je hebt dan wel een heel erg origineel schilderij.

Op de afbeeldingen hier onder kun je goed zien hoe leuk gedroogde bloemen zijn en op welke manieren je ze in je huis kunt hangen. Ik ben in ieder geval al een tijdje overtuigd. Een schilderij met gedroogde bloemen is trouwens ook een leuk cadeautje!

bloemen bloemen2 bloemen3 bloemen4 bloemen5 bloemen6

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider