Gazon verticuteren

Gazon verticuteren

Het gras lijkt altijd groener bij de buren, dit is deels waar maar hier kun je iets aan doen. Veel mensen hebben last van een gazon met mos en onkruid. Wil je hier vanaf ga dan je gazon verticuteren. Het klinkt lastig maar in het kort is het je gazon beluchten.

In de winter vormt er zich een moslaagje in het gras, deze dikkere viltlaag bestaat vaak uit dood gras, mos en andere plantjes die je niet in een perfect gazon wilt hebben. Door een gazon te verticuteren komt er weer lucht bij de grond onder het gazon en dit zorgt ervoor dat je gras beter gaat groeien.

Hoe moet je een gazon verticuteren?

Een gazon verticuteren doe je in het voorjaar, dit is ook de kans om je gazon weer te gaan bemesten, eventuele kale plekken in je gazon weer opnieuw in te zaaien of graszoden laten leggen via graszodengelegd.nl.

Wanneer je start met verticuteren controleer of je messen goed scherp en puntig zijn. Is dit niet het geval dan zal het gras scheuren en dit zorgt voor dode delen in het gras. Begin met het gras op ongeveer 3cm hoogte te maaien, ruim het gras op en je kunt beginnen met verticuteren.

Let erop dat een machine de neiging heeft om snel over het gras te gaan, stel deze zo in dat je op loopsnelheid over het gras gaat. Sla iedere keer een baan over zodat je machine niet over net geverticuteerde stukken gaat. Ruim deze banen eerst op alvorens je verder gaat met verticuteren en ga daarna verder met de rest van de banen.

Verticuteer machines

Wanneer je graag zelf aan de slag gaat is een verticuteer machine die je met de hand kunt bedienen prima voor een gazon achter in de tuin. Heb je echt een groot gazon, waarbij je ook het gras maait met een zitmaaier, dan is het aan te raden om een machine te kopen of huren die benzine of elektrisch is aangedreven.

Zorg ervoor dat je goed je gazon gaat verticuteren en geniet van een perfect gazon!

gazon onderhouden

Gazon verticuteren

gazononderhoud

 

mos in gazon

afbeeldingen: gamma | vertus | designmag |

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door