Frans interieur

Frans interieur

Een Frans interieur is totaal anders dan een minimalistisch interieur. Bij een minimalistisch interieur zie je rechte lijnen, strakke vormen en weinig poespas. In een Frans interieur zie je juist veel ronde, elegante vormen, brocante meubels en veel decoraties zoals bloemen en beeldjes. Het is een romantische, elegante en luxe woonstijl.

Een Frans interieur heeft niet een bepaalde kleur, of juist een kleur die echt niet bij de stijl past. Zolang de vormen en de accessoires en de meubels een Franse uitstraling hebben zit je al snel goed. Toch zie je vooral beige, crème, oudroze en andere zachte kleurtjes terug in deze stijl. Als behang zijn bloemenprinten en krullende motieven een goede keuze.

Bij een Frans interieur moet je, je de inrichting van een groot landhuis in Frankrijk inbeelden. Een woonkamer met chique sofa’s, een grote spiegel met een grote gouden brocante lijst en veel echte bloemen. Kussentjes, sierlijke tafel- en stoelpoten, verse bloemen in grote vazen en kroonluchters zijn mooie accessoires die jouw woonkamer een Franse uitstraling geven. Ook vintage-achtige meubels, kaptafels en gedrapeerde gordijnen zijn een goede keuze voor deze interieur stijl.

Lijkt deze stijl jou wel wat voor in huis? Bekijk dan de inspiratiefoto’s hieronder om nog meer inspiratie op te doen voor jouw nieuwe interieur!

Frans interieur

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider