Feng Shui studeerkamer

Feng Shui studeerkamer

Werk jij vaak thuis in een studeerkamer of studeer je en maak je thuis je huiswerk en heb je soms een onrustig gevoel en kan je je moeilijk concentreren? Dit kan komen door de inrichting van de studeerkamer of door de plaats van je bureau.

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie over hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden.  het doel van Feng Shui is om de omgeving waarin we werken of wonen zo aan te passen dat er een Qi stroming gestimuleerd wordt.

In de studeerkamer is de plaatsing van het bureau erg belangrijk. Zorg dat je nooit met de rug naar de deur toe zit, het is namelijk erg belangrijk dat je altijd kan zien wie er binnenkomt. Zicht hebben op de deur geeft een gevoel van veiligheid. Een bureau voor een raam neerzetten is geen goed idee. Mensen die met hun rug naar het raam zitten hebben vaak een nerveus en onrustig gevoel. Met je gezicht naar het raam zitten is ook geen goed idee, dit leidt erg af. Heb je een raam in je studeerkamer, dan is de beste optie om het bureau rechts van het raam te zetten.

Groen,  lichtblauw en zachtgeel zijn rustgevende kleuren en daardoor geschikt voor in een studeerkamer. Deze drie kleuren zijn niet gebaseerd op Feng Shui, maar gebaseerd op kleur psychologie. Feng Shui richt zich met kleurgebruik veel op de positie van het huis en de kamer, zoals bijvoorbeeld het Noorden of het Zuiden.

feng-shui-studeerkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider

Er is 1 reactie op dit blog