Feng Shui inrichting

Feng Shui inrichting

De filosofie van Feng Shui zorgt voor een huis vol harmonie. De letterlijke vertaling van deze woorden betekent ‘wind en water’. Deze welbekende, oude Chinese wetenschap richt zich op de studie van de energetische lijnen. Volgens deze filosofie zijn er overal om ons heen lijnen van positieve en negatieve energie, dus moeten we meubels en huisraad zorgvuldig plaatsen en te voorkomen dat die energielijnen in tegenstelling tot ons welzijn werken in onze woonruimtes, en moeten we de positieve invloeden versterken.

De verschillende ruimtes van het dagelijks leven; het huis, kantoor etc. moet goede Feng Shui hebben, dat wil zeggen een optimale situatie waarin we alle rust, vrede en evenwicht uitstralen. Dus, in een huis dat een goede Feng Shui heeft kunnen we ons comfortabel voelen, genieten we een goede gezondheid en voorspoed. Om dit te doen, moeten we zoeken naar balans en harmonie van de buitenwereld naar onze eigen innerlijke wereld.

Feng Shui in de eetkamer

De eetkamer moet een gastvrije ruimte zijn die ons niet alleen toestaat te eten, maar te praten en het gesprek van de huiskamer eenvoudig voort te zetten. Een te hoge of te lage tafel, te harde of breekbare stoelen sturen een negatief bericht en dat gaat ten koste van de positieve energie .

Daarom moeten de tafel en stoelen op de juiste hoogte zijn, hoort er een lamp te staan die het licht op de tafel werpt en zelfs een kleed of een mat om ook vanuit de voeten positieve energie te scheppen. Ook de meubels voor het opslaan van de tafelkleden, het servies, etc. Hoort in de eetkamer te staan, niet in de keuken.

In een huiskamer moeten de onderdelen van elke groep samen zijn, maar duidelijk gescheiden. Laten we verschillende meubels gebruiken, die de twee ruimtes maken, ook twee verschillende soorten verlichting, twee verschillende stijlen van decoratie met verschillende kleuren voor elk gebied. De locatie van de deur is ook belangrijk.

Het geheim is niet veel decoratie of dure meubels, maar de geest van warmte en welkom. Gebruik kussens op een tapijt ontwerp je eigen bank, kristallen kroonluchters of zelfgemaakte kaarsen. Goede Feng Shui wordt niet bepaald door de waarde van de objecten, maar door de intentie en liefde waarmee ze gemaakt zijn en behandelt worden.

feng-shui-modern-interieur

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider