Exotisch interieur

Exotisch interieur

In ons eigen Nederland zijn neutrale kleuren overwegend als je de deur uitstapt. De lucht is vaak gevuld met donkere regenwolken, de straten en snelwegen zijn grijs, er zijn maar weinig felle en opvallende kleuren te vinden. In exotische, verre landen zijn juist de felle kleuren de overwegende. Denk bijvoorbeeld aan een land als Afrika waar warme kleuren zoals oranje en bruin veel terug komen. Ook jij kan in Nederland dit exotische, warme gevoel ervaren door middel van een exotisch interieur.

Het is lastig om een bestaand interieur te veranderen naar een exotisch interieur. Deze stijl is namelijk zo opvallend en specifiek dat het bijna niet mogelijk is om een standaard woonkamer binnen een paar stappen te veranderen. Natuurlijk is het wel mogelijk om jouw oude woonkamer te transformeren tot een exotische, maar dit kost wel wat tijd en moeite. Maar het resultaat mag er dan ook zeker wezen!

De basis van een exotisch interieur zijn warme kleuren zoals bruintinten, rood en oranje. Ook andere natuurtinten staan mooi in dit interieur. Qua aankleding en accessoires moet je denken aan allemaal verschillende soorten exotische decoraties. Voorbeelden zijn gekleurde Swazi manden, houten Afrikaanse beelden en dieren- en ethische printen op kussens en plaids.

Bekijk hieronder een paar voorbeelden van de exotische interieur stijl:

exotisch-interieur

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider