Een loungebank maken met pallets

Een loungebank maken met pallets

De meest gebruikte pallet in Europa is, hoe kan het ook anders, de europallet. Gemaakt van stevige planken van 2.2 cm dikte op klossen tot een hoogte van 10 cm kan het de bron zijn van veel doe het zelf grondstoffen, hout met name. Maar ook de complete pallets kunnen met wat passen en meten omgevormd worden tot een mooi en decoratief meubelstuk.

Een rij pallets op elkaar gestapeld in de hoek van de woonkamer, zorg voor wat ruimte tussen de muren en de pallets. Zet daarachter voorzichtig, een aantal pallets tegen de wanden en schuif alles op zijn plek. Het zijn allemaal losse pallets, het moeten er ongeveer twaalf zijn, dus je kunt net zo lang schuiven en verzetten tot je helemaal tevreden bent.

Het eenvoudigste ontwerp is, twee pallets in de hoek met aan de korte kant daarnaast nog eens twee stapeltjes van twee pallets. Aan de lange kant van de pallets ook twee stapeltjes van twee pallets. Achter de pallets in de armen van het meubel komen de staande pallets als rugleuning. Het geheel met houtschroeven op strategische plaatsen omsmeden tot een.

De kussens kun je maken of laten maken van 100 bij 80 cm voor de zittingen en 100 bij 40 cm voor de rugleuningen. Als ook de kussens ongeveer 10 cm hoog zijn, net als de pallets, ziet het er allemaal evenwichtiger uit. De twee pallets in de hoek worden je lounge tafeltje. Elk stapeltje pallets moet je op zwenkwieltjes zetten als je ze wilt verplaatsen. De pallets zijn te groot en ook te zwaar om zonder hulp te verplaatsen.

Als alles goed is heb je nu nog twee pallets over. Schroef ze met bouten en moeren op elkaar en zet er vier zwenkwieltjes onder. Je kunt op zoek gaan naar een glazen plaat van 100 bij 80 cm voor het tafelblad van je pallet koffietafel. Nog een voor de loungetafel en je hoeklounge voor de woonkamer is klaar.

Het hout dat gebruikt wordt om europallets van te maken is behandeld tegen ongedierte, maar het is niet geschuurd en kan nogal splinteren. Een flink stapeltje schuurpapier en een groot blik blanke lak kan de oplossing zijn.

zelf bank maken van pallets

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider