Duurzaam interieur

Duurzaam interieur

Duurzaamheid en oog voor het milieu is in onze maatschappij steeds belangrijker aan het worden. In de supermarkt vind je steeds meer biologische en ecologische producten en in de mode-industrie wordt steeds vaker gebruik gemaakt van biologisch katoen in bepaalde kledingcollecties. En ook in de wereld van interieur is duurzaamheid en een ecologisch interieur steeds belangrijker.

Mensen hoeven niet perse meer de perfect afgewerkte meubels met rechte vormen uit een fabriek of een massaproductie. Mensen vinden een duurzaam interieur niet alleen belangrijk, ecologische meubels worden ook mooi gevonden door de uniekheid en het feit dat ze met de hand gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Ecologisch design is dan ook in steeds meer winkels te vinden. Bij ecologisch design staat een milieuvriendelijke productontwikkeling centraal. Het milieu mag geen schade ondervinden tijdens het produceren van bijvoorbeeld een ecologische bank of vloerkleed. Sommige ecologische meubels zijn ook nog eens fair-trade, dit is nog een stapje verder en dus extra goed.

Bovendien is duurzaam wonen en zijn ecologische meubels op dit moment ook hip. Je ziet steeds vaker gerecycled hout terug in kastjes, bankjes en krukjes en wollen poefjes of een handgemaakt ecologisch tapijt zie je steeds meer terug in mensen hun interieur.

duurzaam

duurzaam1

duurzaam2

duurzaam3

duurzaam4

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider