Donkere kleuren in huis

Donkere kleuren in huis

Het is vaak lastig om een mooi interieur samen te stellen met donkere kleuren. Vaak wordt het namelijk snel té donker, of de kleuren passen niet goed bij elkaar. Als je een interieur wilt met donkere tinten, is het handig om eerst een kleurencombinatie bij elkaar te zoeken. Groen met grijs staat bijvoorbeeld erg mooi bij elkaar, maar ook blauw met zwart. Je kunt dan de verschillende tinten van deze kleuren bij elkaar leggen en hier een goede combinatie mee maken.

Het is wel erg belangrijk dat je bij een donker interieur wel lichte kleuren toevoegt om het in evenwicht te houden. Dat hoeft helemaal niet veel te zijn en vaak valt het niet eens op. Een witte muur en een paar witte kussens is bijvoorbeeld al genoeg. De donkere kleuren worden op deze manier gebroken en er ontstaat een mooi contrast. De donkere kleuren komen dan nog beter naar boven dan wanneer je alleen maar gebruik maakt van de donkere tinten.

Op de afbeeldingen hier onder kun je goed zien hoe je makkelijk mooie combinaties kunt maken en welke kleuren goed passen bij een bepaalde stijl. Wees niet bank om te experimenteren met donkere kleuren, meestal pakt het heel erg goed uit!

donker donker6 donker5 donker4 donker3 donker2

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider