DIY sneeuwbol

DIY sneeuwbol

Het is bijna kerst en dat betekent dat alle kerstversiering er weer uit mag. Heel veel mensen doen elk jaar hetzelfde: versiering voor de deur en voor het raam, de kerstboom en de alle lampjes natuurlijk. Sommige houden er nog van om wat kerstbloemen, ook wel kerststerren, in huis te nemen. Ook de overige kerstballen en versieringen krijgen meestal wel een plekje ergens in huis. Er zijn ook mensen die nog een kerststal bij de kerstboom zetten. Vaak wel een kleine versie.

Een andere versiering is de sneeuwbol. Deze komen in verschillende vormen, groottes en soorten vol. In de een staat de kerstman met cadeautjes, in de ander zie je en verlicht huisje waar alle sneeuw op op valt als je hem dus heen en weer schudt. Je kan de sneeuwbol overal kopen, maar je kan hem ook heel eenvoudig zelf maken. Je kan hem op verschillende manieren maken. Je kan hem maken met water en zonder water. Zonder water is het wel het makkelijkst. Voor deze DIY heb je een oude en vooral schone jampot nodig, een speelgoedje, een speelgoedkerstboom en wat nepsneeuw. De kerstboom maakt je met wat keukentouw vast een het speelgoedautootje. Vervolgens zet je wat nepsneeuw in de pot, zet je auto erop, nog een beetje sneeuw. Dan zet je de deksel op de pot en maak je pot ook vast met het keukentouw en voila! Je eigen sneeuwbol. Deze kan je alleen niet heen en weer schudden.

Een andere variant is het volgende: je het een speelgoedkerstboom nodig, lijm, nepsneeuw en een lege en schone pot jam. Plak de speelgoedkertsboompjes aan de deksel vast, onderste boven natuurlijk. Plak er ook wat sneeuw op. In het potje doe je wat sneeuw. Nu draai je deksel op de pot en lijm je het vast. Nu heb je ook een sneeuwbol gemaakt, deze kan je wel heen en weer schudden. Beide DIY’s zijn van InteriorJunkie.

diy1-760x440 diy21-760x747

DIY_KerstSneeuwBol1-760x440

DIY_KerstSneeuwBol22-760x760

DIY_KerstSneeuwBol33-760x760

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider