DIY prikbord

DIY prikbord

Een poster en schilderij aan de muur is natuurlijk hartstikke leuk, maar vaak niet heel persoonlijk. Wat wel heel persoonlijk aan de muur is, is een prikbord! Met een prikbord zijn de mogelijkheden eindeloos. je kunt herinneringen in de vorm van foto’s, toegangskaartjes en ansichtkaarten op een prikbord hangen, hem decoreren met foto’s of voorwerpen die je inspireren en nog veel meer. je kan een prikbord ook voor praktische doeleinden gebruiken. hang de belangrijke brieven, afspraken en visitekaartjes op een prikbord zodat je ze niet vergeet.

Prikborden zijn in veel winkels te koop maar zien er vaak wat saai uit. Gelukkig zijn prikborden heel gemakkelijk op te leuken of zelfs zelf te maken! Hieronder een paar prikbord DIY ideeën.

Onderzetters
Met (ronde) kurken onderzetters kan je een heleboel. Je kunt de onderzetters onbewerkt aan de muur hangen voor een natuurlijk en landelijk effect. Of je de onderzetters speels of juist recht ophangt is helemaal aan jou. Wat je ook kan doen is de onderzetters even opleuken voor je ze aan de muur hangt. Kies mooie lappen stof en vouw die strak om de onderzetters heen en niet ze aan de achterkant vast voor een stoffen prikbord. Ook gaaf is om de onderzetters in een geometrisch patroon te beschilderen, bekijk de foto in de rij afbeeldingen hieronder voor een verfidee.

IJzer
Een prikbord hoeft niet perse van kurk te zijn. Een houten lijst met aan de binnenkant ijzeren gaas is ook ideaal als prikbord. Natuurlijk kan je hier geen punaises in prikken dus kies voor leuke kleine knijpertjes. Ook kun je een ijzeren raamwerk gebruiken als prikbord. Van beide ideeën staan in de foto’s hieronder een voorbeeld.

Clipboards
Misschien wel de makkelijkste prikborden, al hoef je er niet eens in te prikken. Hang leuke clipboards op op de muur en klem hier de favoriete foto’s of belangrijke papieren in.

DIY prikbord

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider